7 Şubat 2011 Pazartesi

Boston Celtics : 91 Orlando Magic : 80

http://a.espncdn.com/photo/2011/0206/bos_g_rondo01_576.jpg 


NBA'de sezonun 50.maçında Orlando Magic'i 91-80 mağlup ettik . Son zamanlardaki maça kötü başlama alışkanlığımız yine devam etti. Maçın başında özellikle hücumda çok sorun yaşadık ve ilk 10 dakikada sadece 3 saha içi isabeti bulabildik . Bu bölümde serbest atışlar yardımımıza yetişti . İlk periyodu oynanan oyuna kıyasla çok iyi bir skor olan 22-17 ile geride kapattık . Bu periyotta Glen Davis J.Nelson'la çarpışıp başını parkeye çarptı ve soyunma odasına gitti ama kısa süre sonra geri döndü. Daha kötü haber ise M.Daniels'dan geldi . Arenas'la çarpışan oyuncu yerde kaldı ve salonu sedyeyle terketmek zorunda kaldı . Bütün salon bir anda buz kesildi o an . Başta Glen Davis olmak üzere bütün Celtics takımı büyük şok yaşadı takım arkadaşlarını öyle görünce . Daniels sedyeyle direk ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü .

Maç 2-3 dakika bu olayın şokuyla devam etti ve 2 takım da maça konsantre olmakta çok zorlandılar. Maçın ilk 16 dakikası geride kaldığında Boston sadece 19 sayı atabildi ve 10 sayı geriye düştü .29-19 . Daha sonra ise yavaş yavaş kendimize gelmeye başladık . KG'nin devreye girmesi ve Ray Allen'ın kıpırdanmasıyla son 8 dakikada 27 sayı bulup devreyi 46-43 önde tamamladık . Rondo diğer oyuncuların skor üretme konusunda sorun yaşadığı bu yarıda sorumluluk aldı ve 13 sayı attı . Dwight Howard ise devreyi 22 sayıyla tamamladı . (D.Howard 9/14 şut , takımın geri kalanı 9/35 şut )


2.yarıya ilk yarının aksine fırtına gibi başladık ve 7-0'lık seriyle farkı bir anda 10 sayıya çıkardık. D.Howard ilk yarıdaki kadar verim veremeyince Orlando hücumda çok zorlanmaya başladı ve Rondo'nun 3 sayı isabetiyle fark 15 sayıya kadar çıktı (70-55) Van Guny'nin molasından sonra Magic 6-0'lık seri ile farkı 9 sayıya kadar indirdi ve periyot 70-61 sona erdi.


Son periyotta bu aradaki tampon farkı korumayı başardık ve maçı 91-80 kazandık .  Howard 28 sayıyla maçın en skoreri oldu , Rondo 26 sayıyla sezon rekorunu kırdı .

http://www.nba.com/celtics/photos/rondo-over-howard440352.jpg


2.periyottan itibaren savunmada çok iyi iş çıkardık . İlk yarı Howard çok sorun çıkarmıştı ama 2.yarı onu da çok iyi savunduk ve Howard 2.yarıdaki ilk ve son saha içi isabetini maçın sonunda bulabildi. Oyun sistemi 3 sayı üzerine kurulu olan Orlando'ya 3 sayı gerisinden göz açtırmadık ve takım olarak  3/24 (%12.5) ile 3 sayı attılar . Orlando'nun dış oyuncuları kullandıkları 53 şutta sadece 13 isabet bulabildiler ve 2.yarı Howard da durunca çok zor geçmedi bizim için maçın 2.bölümü.




Bu maçta da görüldü ki Orlando mental olarak üst seviye takımlar arasında en zayıf olan takım . Takıma psikolojik olarak liderlik yapabilecek bir oyuncuya çok ihtiyaç duyuyorlar ve karakteri gereği Howard bu görevi üstlenemez . Hedo da eski günlerinden çok uzakta artık . Takas sonrası Suns ve Raptors zamanlarına oranla oldukça iyi bir oyun ortaya koymuştu ama son dönemlerde yine eski kötü günlere geri dönmeye başladı . Oynadığı son 7 maçta 17/72 ile (%23.6) ile şut atıyor ve felaket oynuyor . Orlando bu 7 maçın 4'ünü kaybetti ve maçların kritik anlarında çok sorun yaşadılar . Bu sorunun en büyük nedenlerinden biri de Hedo'nun bu kötü formu .

Maçın Yıldızı : Rajon Rondo
Maçın Hayal Kırıklığı : Hidayet Turkoğlu



MAÇTAN NOTLAR

  • Dwight Howard ilk yarısını 22 sayıyla kapattığı maçın 2.yarısında sadece 6 sayı üretebildi.
  • Orlando'nun 2 yedek guardı (Duhon ve Arenas) maçta sayı üretemedi.
  • Howard üst üste 3.maçında da blok yapamadı .
  • Ray Allen bu maçta 2 tane 3 sayı isabeti buldu ve 4 3 sayı isabeti daha bulursa Reggie Miller'ın rekorunu kıracak .
  • Celtics evinde Dogu takımlarıyla oynadıgı 17 macın hepsini kazandı. Batı takımlarına karsı ise 10 macta 6 galibiyet 4 maglubiyet aldı.




Maçın Özeti :


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder