27 Aralık 2011 Salı

Celtics Sezonu Kötü Açtı




Celtics sezonun ilk maçında MSG'de New York Knicks'e 106-104 mağlup oldu . Geçen sezon Knicks'le oynadığımız 8 maçı da kazanmıştık , bu sefer olmadı . Maça savunmada çok kötü başladık ve ilk periyotta tam 34 sayı yedik .  İkinci periyodun ortalarında fark bir ara 16 sayıya kadar çıktı . Bu farktan sonra Doc'ın aldığı molada kullandığı ağır sözler takımı biraz kendine getirdi ama yine de devreyi tam 62 sayı yiyerek 10 sayı geride kapattık . İkinci yarıya ise harika başladık ve çok kısa sürede farkı kapattık . Hatta 37-17'lik bir seriyle farkı 10 sayıya kadar çıkarttık  . Bu bölümde Ray Ray , Rondo , Bass , Quiz ve Garnett'li beş çok etkili oldu .Son periyoda da 87-79 önde girdik . Son periyotta hakemler neredeyse hiç sertliğe izin vermediler . Özellikle Melo'ya yapılan her temasa düdük çaldılar ve bu nedenle savunmada düşmeye başladık . Hücumda da hatalar yapınca fark kapandı ve Knicks 16.4 saniye kala 106-104 öne geçti . Son hücumda sol dipte boş bulunan M.Daniels'ı bulduk fakat Daniels üçlüğü kaçırdı ama ribaundu aldık ve 4 saniye kala son bir hücum daha kullandık  . Hedef Allen'ı bulmaktı ama Knicks iyi savunma yaptı ve top Garnett'in elinde kaldı . Garnett de orta mesafe şutunu kaçırınca maçı kaybettik . 

Çok kötü başlayıp devamını iyi getirdiğimiz maçı kötü bitirdik . Rondo 31 sayı 13 asist ve 5 top çalma , Ray Allen 20 sayı , Brandon Bass ise 20 sayı 11 ribaund ile oynadı . 

Maçtaki olumlu noktalar :

  • Geri Dönüş : 16 sayılık farktan geri gelip 10 sayı öne geçmek çok önemli bir karakter göstergesiydi . "Bu takım da hala iş var " mesajını vermek adına değerliydi .
  • Rondo ve Bass'in performansları : Rondo belli ki takas dedikodularına sinirlenmiş . Bu takım için ne kadar önemli bir parça olduğunu sonuna kadar gösterdi . Maçın başında takımı tek başına oyunda tuttu . Orta mesafeli şutları daha inanarak yüksek yüzdeyle atması da çok sevindirici bir nokta . Eğer düzenli bir şut geliştirebilirse takıma çok seviye atlatır .

    Bass ise sakin bir ilk yarı geçirdi fakat 3.periyotta harika oynadı . Takımın geri dönüp öne geçmesinde en büyük pay sahiplerinden biriydi . Glen Davis'ten çok daha iyi katkı vereceğini düşünüyordum ama Celtics kariyerine böyle bir başlangıç yapacağını tahmin etmemiştim . Atletizmi sayesinde Rondo'yla iyi bir ikili olacaklar .


Özet









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder