2 Aralık 2011 Cuma

I Am a Celtic


   2011-2012 sezonuna girilirken Boston Celtics "I Am a Celtic" sloganıyla başlattığı halkla ilişkiler çalışmasında anlatılan belli: hepimiz; oyuncular, takım, taraftar; Celtics'iz. Geçtiğimiz seneki "It's All About 18" tanıtımı da güzeldi lakin bu sefer ki muazzam olmuş. Özellikle Los Angeles ve Miami'ye yapılan göndermeler muhteşem.

I am not Hollywood
I am not South Beach
I am Causeway Street
   Açık bir şekilde meydan okuma mevcut. Tarih olarak da, başarı olarak da, her şeyiyle Boston Celtics kimliği belirtiliyor. Ve bunu destekleyebilecek veriler mevcut elimizde. NBA'de en çok forma emekli eden, yani en çok efsaneye sahip olan, takım Celtics. En çok şampiyonluk yaşayan takım (17) Boston Celtics. Evet, sanırım tartışma sona ermiştir. 
   "I am lighting a cigar." diyerek ağzında purosuyla meşhur ölümsüz başkan Red Auerbach'ın unutulmadığını gösteren bir diğer video da bu. Burada özellikle dikkat çekmek istediğim şey ise ilk cümle: "I am not a passenger on a bandwagon." Amerikada "bandwagon fan" diye bir kavram var, bizdeki benzeri "iyi gün taraftarı" olabilir. Bu kavrama en uygun taraftar kitlesi de Los Angeles, Miami ve New York'ta mevcut. Eğer NBA'yi takip ediyorsanız mevzuyu zaten çok rahat anlarsınız. Boston'da, Chicago'da, Portland'da ya da Indiana'daki taraftar profiliyle, salon atmosferiyle, tezahürat-baskı gücüyle "bandwagon fan" dolu şehirlerinki aynı değil. En basitinden 2010-2011 sezonunda Miami taraftarının paylaştığı bu utanç sebebi fotoğraf var. 
   Boston'da hiçbir taraftara ne yapması gerektiğini söylemeniz gerekmez. Ne zaman bağırması gerektiğini, ne zaman yuhalaması gerektiğini, NE ZAMAN MAÇA GELMESİ GEREKTİĞİNİ (Şaşırmayın, Miami'de ikinci çeyreğin sonuna doğru salon dolar.) söylemeniz gerekmez. Los Angeles'ta, New York'taki gibi ünlüleriyle öne çıkmaz Boston. 

   Ben iki videoyu da çok sevdim. İzlerken lokavtın bitmesiyle yavaş yavaş forma giren ruh halim iyice gaza geldi. Benim gibi moda giren arkadaşlara sezonun ilk iki hazırlık maçı olan 18 ve 21 Aralık'taki Toronto Raptors maçlarını kaçırmamalarını tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder