31 Ocak 2011 Pazartesi

Boston Celtics : 109 Los Angeles Lakers : 96

http://a.espncdn.com/photo/2011/0130/nba_g_rappts_576.jpg 

Boston Celtics ezeli rakibi Los Angeles Lakers'ı deplasmanda 109-96 mağlup etti . Maç adına yakışır bir şekilde çekişmeli geçti . Celtics maçın başında kontrolü ele aldı ve 8. dakikada 16-9 üstünlüğü yakaladı . Bu süre zarfında Ray Allen ve Kobe Bryant 2'şer faul yaparak kenara geldiler . P.Jackson'ın aldığı moladan sonra Lakers toparlandı ve Celtics'i yakaladı . İlk periyot 22-21 Celtics'in üstünlüğünde geçildi . 2.periyoda Odom'un basketiyle başlayan Lakers 23-22 ile maçta ilk kez öne geçti . Ray Allen ve Nate Robinson'ın basketleriyle üstünlüğü tekrar ele geçiren Celtics 2. periyodun 6. dakikasına 40-31 önde girdi . Bu dakikadan sonra Kobe Bryant'ın sahne almasıyla Lakers 23-10'luk bir seri yakaladı ve ilk yarıyı 54-50 önde kapattı . İlk periyotta ligin asist kralı Rajon Rondo sadece 1 asist yaptı . İki takım da ilk yarı boyunca %50'nin üzerinde isabetle hücum ettiler . İlk yarıyı S. O'neal ve Kevin Garnett 3'er faulle tamamladı.


2.yarı karşılıklı basketlerle başladı . 3.periyodun ilk 6 dakikasında Paul Pierce'ın attığı 11 sayıyla öne fırlayan Celtics 64-61'lik üstünlüğü yakaladı . Celtics Nate Robinson'ın üçlüğüyle periyodu 77-72 önde kapattı . Paul Pierce 3.periyotta 14 sayı attı . İlk yarıyı tek asistle kapatan Rondo ise 3.periyotta 6 asist yaptı .
Final periyoduna R.Allen ve Nate Robinson'ın 3 sayı isabetleriyle başlayan Celtics 9 sayılık farkı yakaladı. ( 83-74 ) . Kobe'nin üst üste attığı 7 sayıyla geri dönen Lakers farkı 4'e indirdi .(91-87) . Doc Rivers'ın molasından sonra Celtics farkı açmaya başladı ve 7-0'lık seri ile bitime 4 dakika kala farkı çift haneli rakamlara çıkardı . (98-87) . Bu dakikadan sonra rakibinin geri dönmesine izin vermeyen Celtics maçı 109-96 kazandı . Celtics'te Paul Pierce 32 sayı , Ray Allen 21 sayı , Garnett 18 sayı 13 ribaund ve Rondo 10 sayı 16 asist ile mücadele etti. Lakers'ta Kobe Bryant 41 sayıyla maçın en skoreri oldu .


Öncelikle harika bir maç olduğunu söylemem lazım.Son 3-4 dakikaya kadar hep başa baş gitti.
Maç boyunca iyi hücum ettik . Özellikle 2.yarı hücumda harikaydık ve maçı %60 gibi saçma bir şut yüzdesiyle tamamladık . İlk yarıda dökülen Rondo 2.yarı kendine geldi ve maç boyunca yaptığı 16 asistin 15'ini bu yarıda yaptı . Benchten gelen Nate Robinson ve Glen Davis ciddi  katkı verdiler ki , ikisi de kritik anlarda önemli basketler attı . Basit top kayıpları yapma alışkanlığımız devam etse de , son dönemlerdeki çok fazla hücum ribaundu verme sorunumuzu bu maç yaşamadık . Ribaundlarda da rakibimize 43-30'luk üstünlük sağladık . Hakemler maç boyunca sertliğe pek prim vermediler ve iki takım lehine de çok basit fauller çaldılar . Kontrolü yitirmemek için oyunu fazla kontrol ettiler .
Semih Erden maçta hiç süre almadı . Garnett ve Shaq'ın faul problemine girmesine rağmen Semih'in oyuna hiç girmemesi gelecek adına iyi haber değil .(Pollyanna mode is on :  Omuzundaki sakatlığı nedeniyle Doc Rivers onun pek zorlamak istememiş de olabilir )
Sözün özü normal sezonun en önemli maçını kazandık ama ben geçen senenin intikamını aldığımızı düşünmüyorum . Sadece ilk kanı akıtan biz olduk .O intikamı almak istiyorsak Lakers'ı NBA Finalleri'nde geçmeliyiz . . .


 Maçın Yıldızı : Celtics hücumu (%60 şut yüzdesi)
X Factor : Nate Robinson
En iyi 6.adam : Glen Davis
Maçın Hayal Kırıklığı : Shaq / Gasol / Artest


MAÇTAN NOTLAR
  • Celtics-Lakers çekişmesinde 273. maç oynandı ve Celtics bu maçlardaki 153. galibiyetini aldı .
  • Kobe Bryant , Paul Pierce'dan 9 sayı fazla attı fakat bunu yaparken 11 şut daha fazla kullandı .
  • Maçın 2. periyodunda Garnett'in kafası Gasol'un dirseğinin gelmesi nedeniyle yarıldı . Soyunma odasına giden Garnett birkaç dakika sonra pansuman yaptırarak oyuna geri döndü . (Resim : http://tinyurl.com/6ja94vy )
  • Shaquille O'Neal eski takımına karşı faul problemi nedeniyle sadece 12 dakika 42 saniye oyunda kalabildi ve sayı üretemedi . 
  • Boston maçta toplam 34 asist yaparken Lakers sadece 10 asist üretti .







Maçın Özeti:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder