22 Ocak 2011 Cumartesi

Boston Celtics : 110 Utah Jazz: 86

http://a.espncdn.com/photo/2011/0121/bos_g_robinson1x_576.jpg 


Boston Celtics TD Garden'da Utah Jazz'i 110-86 yenerek galibiyet serisini 5 maça çıkardı . Maça hızlı başlayan Boston 9.dakikada 10/14 şut isabetiyle 27-12'lik üstünlüğü yakaladı .Deron Williams'ın erken faul problemine girip kenara gelmesiyle hücumda sorun yaşayan Jazz , Kirilenko'nun basketleriyle oyunda kaldı . 2.periyotta Boston yedeklerine karşı üst üste üçlükler bulan Utah farkı 5 sayıya kadar indirdi (37-32) . Fakat Boston'un ilk 5 oyuncularının tekrar sahaya dönmeleriyle fark tekrar açıldı ve ilk yarı 18 sayı farkla 59-41 Boston'un üstünlüğünde geçildi . Rajon Rondo maçta yaptığı 12 asistin 10'unu bu yarıda yaptı . Ayrıca Deron Williams ilk yarıda sayı atamadı.

2.yarıya Shaq yerine Semih Erden'le başlayan Boston kendini fazla zorlamayarak farkın kapanmasına engel oldu ve maç boyunca farkı korudu . 4.periyodun nerdeyse tamamını yedek oyuncularıyla geçiren Boston maçı 24 sayı farkla kazanmayı bildi .

Maç boyunca Boston %55 şut yüzdesiyle oynadı . Nerdeyse her hücumda doğru tercihleri yaptık . Bu konuda en önemli pay sahibi tabiki Rondo . 12 asist yaptı ama bir o kadar da asist öncesi pas attı ya da eşleşme problemlerini hemen bularak takım arkadaşlarının faul çizgisine gitmesini sağladı . Ayrıca Boston bulduğu 37 basketin 31'ini asist üzerinden buldu. Semih Erden 5/5 saha içi 4/5 serbest atış isabetiyle 14 sayı attı ve kariyer rekoru kırdı . Ayrıca 7 ribaund alıp 3 top çaldı .Çok iyi bir maç çıkardı ama bir de şu aldığı saçma faullere bir çözüm bulabilse . . . Boston'da Garnett 21 sayıyla maçın en skoreri oldu . Paul Pierce 20 sayı , Glen Davis 15 sayı 7 ribaundla oynadı. Utah'ta Earl Watson 12 sayıyla oynarken , Deron Williams sadece 4 sayı atabildi.

Maçın Yıldızı : Kevin Garnett 
X Factor : Semih Erden
Maçın 6.Adamı : Glen Davis
Maçın Hayalkırıklığı : Deron Williams



MAÇTAN NOTLAR

  • Boston Celtics evindeki 24. maçta 21.galibiyetini aldı .
  • Ray Allen Ocak ayında Celtics'in oynadığı 11 maçta %60 3 sayı isabeti tutturdu .
  • Shaq sağ ayağındaki ağrı nedeniyle 2.yarıda yerini Semih Erden'e bıraktı . Shaq büyük olasılıkla Wizards maçında da yer almayacak . Semih Erden ilk 5te başlayacak bir aksilik olmazsa .
  • Utah Jazz üst üste 3.maçtan mağlubiyetle ayrıldı .
  • Utah'ta Mehmet Okur 6 dakika sahada kaldı. 1 ribaund ile oynadı .Jerry Sloan hazır olmadığını anladığı için hemen kenara aldı Memo'yu.
  • Deron Williams attığı 4 sayıyla sezonun en düşük rakamında kaldı .


Maçın Özeti :





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder