29 Ocak 2011 Cumartesi

Boston Celtics : 71 Phoenix Suns : 88

http://a.espncdn.com/photo/2011/0128/bos_g_suns_celtics_fight_b1_576.jpg 

Boston Celtics 4 maçlık Batı turnesinin 2. maçında Phoenix Suns'a 88-71 mağlup oldu . Phoenix maçın başında iyi hücum ederek üstünlüğü ele aldı ve ilk periyodu 30-16 önde bitirdi . 2.periyotta hakemlerin verdiği kararla itiraz eden Doc Rivers aldığı 2. teknik faulle oyundan ihraç edildi . Bu dakikadan sonra takım iyice kontrolünü kaybetti ve ilk yarı 49-35 Suns üstünlüğünde geçildi . Suns bu üstünlüğü maç boyunca sürdürdü . Bir ara fark 9 sayıya inse de geri gelmeyi başaramadık  ve maç 88-71 sona erdi . Kevin Garnett 18 sayı 9 ribaund ile oynarken  Paul Pierce 14 sayı kaydetti . Celtics'te başka hiçbir oyuncu çift haneli skor üretemedi  .  Suns'ta Marcin Gortat 19 sayı 17 ribaundla maçın yıldızı olurken Nash 13 sayı 10 asist , Carter 17 sayı ile katkı verdi .


Suns maçı bu sezon oynadığımız en kötü maçtı . Back-to-back maçların bizi çok zorladığını ve yedeklerden ciddi bir katkıya ihtiyacımız olduğunu burada yazmıştım . O katkı gelmeyince hücumda çok sorun yaşadık . Maç boyunca %34 ile hücum ettik . 2/18 ile üçlük attık . Rakibin savunma istatistiklerinde ligde son sırada olduğunu düşünürsek bu rakamlar inanılır gibi değil . Savunma da yine iyi işler yaptık . Phoenix Suns gibi bir hücum takımını 88 sayıda tuttuk ama yetmedi . Bugün boş günümüz iyice dinlenip Lakers maçına hazır bir şekilde çıkmak lazım .


Maçın Yıldızı : Marcin Gortat
Maçın Hayalkırıklığı : Celtics hücumu


MAÇTAN NOTLAR
  • Ray Allen dün gece 2 üçlük isabeti buldu ve rekora biraz daha yaklaştı . 16 üç sayı isabeti bulursa NBA tarihinin en çok üç sayı isabeti bulan oyuncusu olacak .
  • Garnett  maçın bitimine 4 dakika kala aldığı 2. teknik faulle oyundan atıldı .
  • Rondo 6 asist yapıp 7 top kaybetti .
  • Celtics maç boyunca sadece bir kere öne geçti ve bu 21 saniye sürdü.
  • Suns'ta benchten gelen Marcin Gortat 17 ribaund alırken , tüm Boston benchi toplam 18 ribaund aldı . Gortat ayrıca 19 sayıyla kariyer rekoru kırdı .
  • Suns Celtics ile oynadığı son 3 maçı kazandı .



 Maçın Özeti :



Garnett'in oyundan atıldığı pozisyon :


 :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder